Paard

Paard

Een paard is een vluchtdier. Vluchtdieren zijn van nature volgers. Als jij je paard een vraag stelt, wil hij in principe graag ja zeggen. Hij wil graag voldoen aan jouw verzoek.

Als je paard nee zegt, heb je de verkeerde vraag gesteld. Of de goede vraag op het verkeerde moment gesteld.

Een paard zegt nee als hij niet in staat is om ja te zeggen. Het kan zijn dat hij de vraag niet begrijpt. Het kan zijn dat hij te gespannen is om te doen wat je vraagt. Het kan zijn dat hij lichamelijk niet in staat is om aan je verzoek te voldoen. Als een paard nee zegt, heeft hij daar een reden voor.

Als mens ben je verantwoordelijk voor het vinden van de oplossingen. Jij moest de situatie zo maken dat je paard antwoord kan geven op de vraag. Het paard hoeft niks speciaals te doen. Het paard kan namelijk alleen maar zichzelf zijn.

Het is aan de mens om op zoek te gaan naar de juiste vraag op het juiste moment. Het is aan de mens om het paard goed voor te bereiden op het werk dat van hem verwacht wordt. Als je de situatie begint te bekijken vanuit het oogpunt van het paard, wordt het ineens veel duidelijker voor je wat je kunt doen om je paard te helpen.

Mens en paard leren van elkaar.
Jij leert van je paard en je paard leert van jou.