Trailerladen

Trailerladen

Paarden zijn van nature bang. Bang om alleen te zijn, bang om opgesloten te worden en bang om opgegeten te worden. Trailerladen is het meest tegennatuurlijke wat er bestaat voor een paard.

Geen enkel vluchtdier voelt zich veilig in een afgesloten ruimte. Een trailer, een hokje op wielen, is wel het laatste waar een paard vrijwillig in gaat staan.

Gelukkig kun je paarden trainen. Door gebruik te maken van vaste patronen kun je je paard leren op jou te vertrouwen. Door jou te vertrouwen en goede ervaringen op te doen met/bij de trailer zal het vertrouwen van je paard groeien.

Goed leren trailerladen is een kwestie van herhalen, herhalen en herhalen. De meeste mensen doen de stang van de trailer zo snel mogelijk dicht als het paard uiteindelijk in de trailer staat. Dat kan nadelige gevolgen hebben. Als je paard namelijk mentaal en emotioneel nog niet klaar was om in de trailer te blijven staan en je paard wordt wel opgesloten in de trailer dan zal de angst van je paard alleen maar toenemen. Nog los van het feit dat het serieus gevaarlijk kan zijn om een paard dat er niet klaar voor is op te sluiten in de trailer.

Je wilt je paard stapsgewijs leren dat de trailer een veilige plek is. Als je begint moet oefenen dan ben je al blij als je paard met één voetje op de klep staat. Langzaam ga je verder totdat je paard met volledig vertrouwen met 4 voetjes in de trailer staat. De stang doe je pas dicht als je paard niet eens meer achteruit wil komen als hij de stang hoort of ziet.

Je paard met vertrouwen leren trailerladen is een heel proces. Je hebt er heel veel geduld voor nodig. Daarbij moet je beschikken over zeer stabiele emoties want van een paard dat de trailer niet in gaat, raakt bijna iedereen in de stress.

Als je wilt leren trailerladen dan kom ik kijken bij jou en je paard. Ik kijk wat er mis gaat en hoe je het op kunt lossen. Ik leer je hoe je stap voor stap samen met je paard vertrouwen in het trailerladen opbouwt. Ik leer je de signalen van je paard te lezen. In de weken na mijn bezoek ondersteun ik je per whatsapp.

Ieder mens en ieder paard kan probleemloos leren trailerladen. Met de kennis van mijn kant en het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van jouw kant, komt het zeker helemaal goed met jou paard en de trailer.