Rijles

Rijles

Lekker en vooral ontspannen rijden op een paard is de droom van velen. Toch bereiken maar weinig mensen die droom echt. Zo rijden dat je paard en jij en alletwee plezier hebben, is een hele opgave.

Je doel is altijd hetzelfde, een ontspannen paard dat graag voor je werkt. De vraag is, hoe krijg je dat voor elkaar?

Paarden zijn vluchtdieren. Paarden willen in geval van nood altijd kunnen vluchten. Met een ruiter op zijn rug is vluchten een stuk moeilijker voor een paard. Dat is de één van de onderliggende reden dat de meeste paarden niet zo ontspannen lopen onder het zadel als dat ze doen zonder ruiter.

Vluchtdieren zijn van nature claustrofobisch. Als ze zich opgesloten voelen, worden ze gespannen. Aangelegde benen en strak vastgehouden teugels kunnen het paard het gevoel dat hij opgesloten zit.

Om ontspannen te kunnen rijden, is het enorm belangrijk dat een paard eerst leert ontspannen met een ruiter op zijn rug. Het is essentieel dat de ruiter leert hoe hij zo kan rijden dat hij zijn paard niet in de weg zit en het paard niet bang maakt.

Slecht passende zadels en bitten en onopgemerkte fysieke problemen bij het paard of soms ook bij de ruiter kunnen ook problemen geven bij het rijden.

Ik kijk samen met je paard en jou naar de randvoorwaarden voor ontspannen rijden. Samen gaan we omstandigheden creëren waarin ontspannen rijden mogelijk is. Ik help jou en je paard te ontspannen om er zo voor te zorgen dat rijden plezierig is en jouw paard een blij rijpaard wordt.

Wegens drukte neem ik geen nieuwe clienten aan voor reguliere rijles. Bel me als je geholpen wilt worden met een specifiek probleem: 06-47400260.