Grondwerk

Grondwerk

Een gespannen paard kan niet nadenken. Een gespannen paard denkt alleen aan overleven. Grondwerk is de ideale manier om je paard te helpen ontspannen te worden zodat hij wel na kan denken.

Door grondwerk ontwikkelen je paard en jij een gezamenlijke taal. Jij weet wat je doen moet en je paard weet wat er van hem verwacht wordt.

Grondwerk en de ontwikkeling van jullie gezamenlijke taal is een essentieel onderdeel van jullie relatie. Je moet elkaar kunnen verstaan als je een goede relatie op wilt bouwen. Op de grond leer je kijken naar je paard. Je ziet wanneer je paard iets moeilijk vindt of wanneer hij iets onder de knie heeft en graag door wil naar de volgende oefening.

Je kunt zoveel doen op de grond. Zelfs als je door omstandigheden niet meer kan rijden op je paard, dan kun je nog zoveel plezier beleven naast (en samen met) je paard.

De basis van het rijden zit ook in het grondwerk. Op de grond leer je verbinding te maken met je paard. Deze verbinding kun je gebruiken als je in het zadel zit. Paarden zijn van nature sneller gespannen en minder communicatief met een ruiter op hun rug. Vandaar dat het essentieel is dat je een gezamenlijke taal hebt ontwikkeld met je paard voor je op zijn rug gaat zitten.

Ik leer jou je paard te begrijpen. Ik leer je oefeningen die zullen helpen je paard in de denk-stand te krijgen i.p.v. in de vlucht-stand. Jullie gaan met mijn aanwijzingen een gezamenlijke taal ontwikkelen. Een taal die alles wat jullie samen doen makkelijker en leuker maakt. Jij blij, je paard blij.

Wegens drukte neem ik geen nieuwe clienten aan voor reguliere grondwerk les. Bel me als je geholpen wilt worden met een specifiek probleem: 06-47400260.