Gezondere benen

Gezondere benen

Vandaag met betadine scrub begonnen de achterbenen van Eki schoon te maken. Er zit mok op en er zitten wat plakkaten van vuil. Het is een soort opgedroogd wondvocht. Een inspannend karweitje. Hij is helemaal niet gewend dat er iemand aan hem zit. Laat staan dat hij het leuk vindt dat ik met een spons en een borstel over zijn pijnlijke wondjes ga. Hij deed het geweldig. Als het hem te veel werd dan trok hij zijn benen weg. Maar best met beleid. Super paard. Ik vond het wel spannend want ik sta daar in mijn eentje in een weiland met een paard dat niets gewend is.

Naar aanleiding van zijn gedrag van gisteren heb ik opnieuw een rondje door de wei gelopen. Als ik stopte, deed hij dat ook dus dat was prima. Op het moment dat ik hem achteruit vroeg te gaan, zag ik dat er iets veranderde in hem. Hij vindt dat dus echt moeilijk. Toch is het belangrijk dat hij achteruit leert lopen want hij moet binnenkort naar de plek waar Poca ook woont. Hij gaat verhuizen met de trailer en in principe moet hij daar achteruit weer uit.

Er zaten veel vliegen vandaag en een paar horzels. Daar was Eki niet zo blij mee. Hij reageert daar pittig op. Gelukkig kon ik hem helpen door er een paar weg te jagen.

Reacties zijn gesloten.